El Corral de Llers

El Corral de Llers mantiene vivos los paladares adeptos al pan con tomate y embutido

L’establiment, regentat per José Cascales i que ja fa vuit anys que va obrir les seves portes, segueix apostant per aquesta proposta gastronòmica tan empordanesa.

Per si algú encara dubte que el plat típic de l’Empordà, el pa amb tomàquet i embotit, manté el seu viu atractiu, al restaurant El Corral de Llers tenen justament molta cura en recordar les excel·lències d’aquest suculent tiberi. Establert des de fa ja vuit anys –va obrir les seves portes l’agost de 2002- al carrer de Ramal de la vila altempordanesa, amb la plana als seus peus, el restaurant sosté des de sempre la seva única proposta gastronòmica: “Oferim safates d’embotits, amb pa amb tomàquet i amanides, tot acompanyat amb el vi de l’Empordà, que és la nostra aposta”, comenta José Cascales, el seu propietari. De tota manera, El Corral de Llers també es dedica a la venta de pernils i a la preparació de safates d’embotit per emportar. De fet, la seva proposta, reduïda però tractada al detall, ha fet que el restaurant sempre es relacioni amb aquest tipus d’àpat: “És el que volem. No tenim la intenció d’ampliar la nostra oferta, sinó que la gent ens conegui per aquest tipus de menjar, que ens hi relacionin. Apostem per la qualitat, principalment, tot i que també és evident que intentem fixar-nos en el preu. Valorem molt el producte i la qualitat, perquè la nostra oferta no és molt àmplia”, afegeix José Cascales.

A qualsevol dels 54 plats del Corral de Llers,que també disposa de servei de bar, s’hi pot trobar embotit de la comarca, però també d’Ibèric –de Salamanca. Tot plegat, per satisfer els paladars “de les parelles, taules petites o grups” que es disposen a tastar-lo. El restaurant llersenc té obertes les seves portes sis dies a la setmana –a excepció dels dimecres i de dijous al matí, de 9 h a 15.30 h i de 18 h a 23 h.

Reportatge de La Revista CRAE / Any: 2010